Gyülekezetünkben 1947 óta szolgál énekkar. A kórus, mely az ébredési időkben alakult és repertoárját, céljait e tény határozta meg, Móréh Mihály vezetésével egészen 1990-ig szolgált. Ugyanebben az évben jött létre az ifjúsági énekkar, mely folytatja a régi kórus munkáját.

csop_enekkar_01_csoportkep2003

Az 1990-es évek elején nyári ifjúsági táboraink Nagypiriten voltak, egy ilyen táborban merült fel a gondolat többünkben, hogy jó lenne együtt énekelnünk- nemcsak a nyári táborokban, hanem év közben is. Így alakult meg 1990 őszén kórusunk, Móréh Tamás vezetésével. Az énekkar életében azóta persze sok változás történt, hála legyen Istennek azért, hogy megtartotta és építette kórusunkat. 1993-tól kezdve már hárman vagyunk felelős vezetői a kórusnak: Tarnóczyné Varga Csenge, Pongor Gábor és Móréh Tamás. Próbáinkat a vasárnapi Istentisztelet után, fél 12-től tartjuk és körülbelül egy órát énekelünk.

Kórusunk repertoárja alapvetően négyféle stílusú műből áll, s ezt tükrözi az a kazetta, melyet 2000-ben, énekkarunk fennállásának 10 éves jubileumára adtunk ki. Énekelünk először is zsoltárokat ill. egyéb régizenét (reneszánsz és barokk kórusműveket). Nagyon fontosak számunkra az evangéliumi énekek, mert úgy érezzük, hogy ezen énekek igazán mondják el azt, ami nekünk is olyan fontos: hogy bűneinkből, kárhozottságunkból egyedüli megmentőnk Jézus Krisztus, aki értünk, miattunk és helyettünk adta oda magát kereszthalálra, hogy nekünk valódi, örök életünk legyen. Ezen kívül énekelünk klasszikus és (nagyobb számban) XX. századi kórusműveket, melyek között sok kedvencünk van (például Gárdonyi Zoltán: Szívemnek kősziklája c. kórusműve). És végül ne maradjanak ki a sorból a spirituálék sem, melyeket szintén nagyon szívesen énekelünk.